Tender za "Autoput" iz sastava "Ikarbusa"

Bez autora
Jul 03 2011

Agencija za privatizaciju objavila je tender za prodaju preduzeća "Autoput", koji čini sastavni deo imovinske celine fabrike autobusa i specijalnih vozila "Ikarbusa" u restrukturiranju. Minimalna cena određena je na 6,24 miliona evra, a rok za dostavljanje ponude je 9. septembar. Pravo učešća na tenderu imaju proizvođači motornih vozila najmanje tri poslednje okončane poslovne godine i koji su ostvarili poslonvi prihod od najmanje 50 miliona evra u prethodnoj poslovnoj godini. Javnim pozivom za učešće na tenderu, predviđena je i obaveza prihvatanja minimalnog socijalnog programa koji predviđa preuzimanje u radni odnos na neodređeno vreme najmanje 250 zaposlenih, kao i obavezu kupca da ne otpušta zaposlene po osnovu tehnološkog viška u periodu od jedne godine, kao i redovnu isplatu zarada. Tender predviđa i minimalni investicioni program, koji uključuje obavezu kupca da iz sopstvenih sredstava obezbedi minimalna ulaganja od 1,4 miliona evra u roku od pet godina nakon kupovine.

Tender za "Autoput" iz sastava "Ikarbusa"Agencija za privatizaciju objavila je tender za prodaju preduzeća "Autoput", koji čini sastavni deo imovinske celine fabrike autobusa i specijalnih vozila "Ikarbusa" u restrukturiranju.

Minimalna cena određena je na 6,24 miliona evra, a rok za dostavljanje ponude je 9. septembar.

Pravo učešća na tenderu imaju proizvođači motornih vozila najmanje tri poslednje okončane poslovne godine i koji su ostvarili poslonvi prihod od najmanje 50 miliona evra u prethodnoj poslovnoj godini.

Javnim pozivom za učešće na tenderu, predviđena je i obaveza  prihvatanja minimalnog socijalnog programa koji predviđa preuzimanje u radni odnos na neodređeno vreme najmanje 250 zaposlenih, kao i obavezu kupca da ne otpušta zaposlene po osnovu tehnološkog viška u periodu od jedne godine, kao i redovnu isplatu zarada.

Tender predviđa i minimalni investicioni program, koji uključuje obavezu kupca da iz sopstvenih sredstava obezbedi minimalna ulaganja od 1,4 miliona evra u roku od pet godina nakon kupovine.

Kupac će biti i u obavezi da ispoštuje obavezu održavanja kontinuiteta delatnosti.

Agencija je pozvala sva zainteresovana lica da podnesu pisani zahtev za kupovinu tenderske dokumentacije do 12. avgusta.

Tenderska dokumentacija će biti dostupna za sve zainteresovane kupce od 15. jula.

Na prodaju se, između ostalog, nude poslovna zgrada, hala za proizvodnju autobusa, stolarska radionica, portirnica, pomoćna zgrada, objekat u izgradnji - skladište boja i lakova, kotlarnica sa opremom, mazutara - skladište, oprema za obavljanje delatnosti.

Kupac će biti u mogućnosti da otkupi i zalihe materijala, sitnog inventara, nedovršene proizvodnje i gotovih proizvoda.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik